Zalmverwerking

Inkoop

Urk-Export koopt haar zalm vooral in vanuit het noorden van Noorwegen, hiervoor heeft Urk-Export sterke relaties met de beste zalmkwekerijen. Meerdere keren per week wordt er zalm van hoge kwaliteit ingekocht door het inkoopteam van Urk-Export. De zalm wordt na de vangst gelijk getransporteerd richting Urk-Export.

Fileren

Wanneer de zalm aankomt op locatie van Urk-Export wordt deze direct gefileerd. Hiervoor beschikt Urk-Export over de meest moderne zalmfileermachine en wordt de zalm verwerkt tot een perfect eindproduct. Tijdens dit Proces werkt Urk-Export volgens de hoogste standaarden op gebied van kwaliteit en hygiëne.

Trim

Urk-Export beschikt over een moderne zalmfileermachine met een ingebouwde trim robot. Hierdoor is het mogelijk om de zalmfilet naar wens van de klant te trimmen:

• Trim A
• Trim B
• Trim C
• Trim D(+)

Portioneren

Naast een zalmfileermachine beschikt Urk-Export ook over een portioneermachine. Met deze machine is het mogelijk om zalmporties van verschillende maten te produceren, dit alles naar wens van de klant.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Onthuiden

Verder heeft Urk-Export naast het fileren en portioneren van zalm de mogelijkheid om de zalmfilets te onthuiden. De specificaties van de onthuide zalm kan variëren van trim-E naar deepskin, dit alles naar wens van de klant.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Vacumeren

Bij Urk-Export bestaat de mogelijkheid om de zalm vacuüm te verpakken, door de vacuümverpakking worden de bacteriën van het product buitengesloten, wat ten goede komt aan de kwaliteit. Het vacumeren zorgt ervoor dat de kwaliteit en smaak van de zalmproducten langdurig worden behouden.

Verpakken

Voor het verpakken van de zalmproducten biedt Urk-Export veel flexibele mogelijkheden:
– Bulk: 6 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg
– Vacumeren
– Kleinverpakken

Ook heeft Urk-Export de mogelijkheid om haar zalmproducten in te vriezen.